קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שמרים

עוגת שמרים קקאו המתכון המוצלח של פעם

 

חני קונאשוילי

שמרים זה אהבה❤️
מילוי קקאו וחמאה של פעם❤️
מתכון של חני קונאשוילי

המרכיבים-

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר (כוס 240מיל)
חצי כוס שמן (כוס 240 מיל)
2 ביצים
כוס מים פושרים(240 מיל)
**אולי נצטרך עוד רבע כוס מים פושרים***
רבע כפית מלח.
אופן הכנה-
לערבב שמרים עם הקמח.
לשים סוכר וכוס מים.
להתחיל לערבל כדקה.
להוסיף ביצים. ללוש עוד דקה.
להוסיף שמן ו מלח.
ללוש וו לישה עוד  כ 5 דקות. לבדוק את הבצק אם הוא יבש
להתחיל להוסיף את המים בהדרגה. כל פעם מעט לעצור ולראות.
הבצק צריך להיות חלק ודביק מעט. ללוש עוד 5 דקות.
לשים מעט שמן על היד לעגל לכדור בקערה לכסות להתפחה. כשעה וחצי .

***אפשר להתפיח רק חצי שעה
להוריד נפח למשוך במעט שמן לכסות היטב ולשים כמה שעות
או ללילה במקרר.

לקמח מעט את השיש להוריד את הבצק ולחלק ל 2 כדורים.
לפתוח ולרדד למלבן גדול למרוח מהמילוי.

לגלגל לרולדה או
לעשות צורה שאוהבים קראנץ או קרואסון.
להתפיח 35 דקות.
להבריש בביצה מהולה במים.
לאפות ב180 מעלות.
***אני אופה בטורבו ***
איך שהמאפים יוצאים מברישים בסירופ קר.
**** מי שרוצה שימרח שוקולד שחר או נוטלה ויפזר מעל קינמון****

המילוי שאני מרחתי
תערובת הקקאו שמרחתי:
4 כפות קקאו גדושות
כפית נס קפה
3/4 כוס סוכר
כף קינמון
150 גרם חמאה/מחמאה/נטורינה רכה.
לערבב עד שמתקבלת משחה נוחה.
לסירופ:
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
3 סוכר וניל
כפית מיץ לימון
להרתיח לבשל כמה דקות ולקרר.
בהצלחה חני❤❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *