קטגוריות
עוף

נודלס עוף בייתי – מוקפץ כמו במשלוחים

אסתר מור
מוקפץ עוף בייתי – אבל כמו במשלוחים
מאת – אסתר מור
המרכיבים – 
חצי קילו חזה עוף חתוך לקוביות מצופה במעט קמח/קורנפלור
חבילת נודלס איזו שאוהבים
חצי כרוב חתוך לרצועות
2 גמבות חתוכות לרצועות
פלפל צ’ילי חריף חתוך לטבעות
בצל חתוך לרצועות
3 גזרים לרצועות שנעשו בעזרת קולפן
לרוטב:
4 כפות סויה
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות צ’ילי מתוק
כף סילאן/דבש
4 שיני שום כתושות
כף ג’ינג’ר כתוש
כוס מים
מלח (נשים לאחר ששמנו את הרוטב עם הסויה ואם חסר נוסיף גם כן)
אופן ההכנה –
תחילה נדאג להכנת כל הירקות ושאר המרכיבים שיהיו בצד לפני תחילת הכנת המוקפץ.
נבשל במים רותחים את הנודלס על פי הוראות יצרן, נסנן ונשים בצד.
נטגן את חתיכות חזה העוף במעט שמן במחבת עד השחמה קלה ונשים גם כן בצד.
בקערה קטנה נערבב את מרכיבי הרוטב יחדיו ונשים גם כן בצד.
נדאג שכל הירקות חתוכים ומסדורים בצד ונעבור להכנת המוקפץ.
בווק או במחבת הכי גדולה שיש לכם,
נתחיל בטיגון הבצל עם מעט שמן על האש הגבוהה ביותר.
נוסיף את שאר הירקות ונמשיך לטגן.
בנוסף לירקות נוסיף למחבת את העוף והנודלס ונשפוך מעל את הרוטב.
נערבב היטב את כל המוקפץ ונבשל לעוד מספר דקות.
נטעם את הכל יחד ואם צריך נתקן תיבול בעזרת מרכיבי הרוטב .
כמובן שאת העוף אפשר להחליף בבקר או כל דבר אחר ואף להחסיר או לשים במקום טופו ולהפוך את המנה לצמחונית/טבעונית
בתאבון!!!
לעוד מתכוני עוף לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *