קטגוריות
Uncategorized דגים קציצות ראש השנה

קציצות טעימות של פעם בחיים

אבי שריד

פעם שהיינו ילדים קטנים היה לנו בבית הספר חדר אוכל והיו מכינים שם את קציצות הפילה האלה , אז שיחזרתי את העבר המתוק הזה.

המתכון – מאת אבי שריד
קציצות פילה של פעם.

המרכיבים

חבילת דגי נילוס בוואקום וחבילת דגי מרלוזה

בצל יבש

שום

פרוסות לחם רטובות

כוסברה

פטרוזיליה

6 ביצים

גזרים

פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

אפשר עוד תבלינים גם אחרים

כמו כמון ,כורכום פפריקה

אופן ההכנה

מרתיחים את הדגים במים.מרגע ההרתחה 12 דקות , מסננים במסננת במים קרים.

מורידים את הדגים למשטח עבודה ומפוררים אותם עם מזלג , בהרתחה הזו משיגים שני דברים , אין צורך לטחון והריח מתפוגג.

מכניסים לקערה ומוסיפים 2 ראשי שום כתושים,7פרוסות לחם החלק הרך להרטיב ולסחוט.

חבילה גדולה של כוסברה, אפשר גם פטרוזיליה ,5 בצלים מגורדים  3 גזרים מגורדים דק , 6 ביצים (לארג’) פרורי לחם לפי הצורך כחצי כוס  ,מלח ופלפל שחור.להכניס למקרר לשעה ואחר כך לגלגל קציצות לטגן בשמן עמוק .יצאו לי 80 קציצות

*אפשר להפחית כמות לחצי

2 תגובות על “קציצות טעימות של פעם בחיים”

מהמם…רק לגבי הגזר אני לא בטוחה שהייה..ובנוסף אפשר כל דג, בלי קוצים, ושכחת את הרוטב האדום והפירה ליד..שיחקת אותה כל הכבוד לך על המתכון, זכרון ילדות שלא יישכח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *