קטגוריות
Uncategorized

פלפלים ממולאים בתנור זה אגדה

אילנית כרבי

מתכון לפלפל ממולא בתנור- אילנית כרבי

 

 

אחרי שתכינו תתעלפו מהטעם

ממליצה בחום

מתאים גם לפסח

הנרכיבים –

בצל

רסק עגבניות קטן

כוסברה פטרוזיליה קצוצה

כוס אורז

כף מרק עוף

פלפל לבן

אופציה – להוסיף כרבע קילו בשר טחון

אופן ההכנה –
בצל גדול , חתוך לקוביות לטגן היטב  . כשהבצל מזהיב נוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות, כוסברה ופטרוזליה נטגן ונוסיף כוס אורז גדולה , נוסיף 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן נבשל עד שהאורז כמעט מוכן.

( ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון ..אצלי הם אוהבים את זה פרווה)
לוקחים סיר שניתן להכניס לתנור או תבנית .

מעל נייר אפיה מרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים.

מעל 3 עגבניות חתוכות לעיגולים ומעל נניח את הפלפלים כאשר נמלא כל פלפל באורז שהכנו . את האורז שנשאר אני מפזרת בין הפלפלים .
לוקחת קערה שמה שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום מערבבת הכל ושופכת בין הפלפלים ובתוך . מכניסה לתנור על טורבו לכשעה שעה וחצי( עם נייר כסף מעל) עד שהכל מוכן. ( חשוב לוודא שהתפןוחי אדמה למטה יתרככו ע” י מזלג) . בחמש דקות האחרונות להוציא את הנייר כסף ולתת לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף….טעים ברמות!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *