קטגוריות
עוף

מנת געגועים של עוף עם חרשוף ופול ירוק – לאביב הקרב ובא

אורה ארגוב

 

מנת געגועים של עוף עם חרשוף ופול ירוק – לאביב הקרב ובא
מאת – אורה ארגוב
המרכיבים –
4 כרעיים ושוקיים של עוף
5 שיני שום חתוכות גס
חרשוף חתוך גס (אפשר להשתמש גם בכרפס במקום)
3 כוסות פול ירוק טרי (במידה ואין טרי אפשר להשתמש בקפוא)
חצי צרור כוסברה קצוצה
לימון חתוך לעיגולים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף כורכום
כפית פפריקה
כף א. מרק עוף
2 חוטי זעפרן (לא חובה)
3 כוסות מים
אופן ההכנה – 
תחילה נטפל בחרשוף , ננקה אותו היטב, נחתוך לרצועות ונבשל בנפרד במים רותחים עם מלח כ45 דק’ (אם אתם משתמשים בכרפס אין צורך לבשל).
להכנת התבשיל נשתמש בסיר גדול ורחב.
את חלקי העוף נצלה ונשחים מכל הצדדים בסיר עם מעט שמן ומלח.
לסיר נוסיף את השום, נערבב היטב ונוסיף את החרשוף והפול הירוק (בשלב הזה אם אתם משתמשים בכרפס, תוסיפו אותו).
לאחר מכן, נוסיף את המים, הלימון והתבלינים ונבשל על אש קטנה עד אשר נשארים מעט נוזלים, לפחות כשעה בישול ועד שעתיים.
לקראת סוף הבישול נפזר את הכוסברה הקצוצה.
בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *