
עוף ממולא חגיגי לשבת וחג – עוף ממולא באורז וירק
מאת – יפה דודיאן
המרכיבים –
עוף שלם
לתיבול העוף:
כף תבלין גריל עוף
כף פפריקה מתוקה
כף דבש
כפית מלח
כפית פלפל שחור
למילוי:
כוס אורז מסוג יסמין
צרור כוסברה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
כפית כמון
כפית כורכום
כפית מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן
לתבנית:
4 תפוחי אדמה חתוכים גס
אופן ההכנה –
תחילה נתבל את העוף עם כלל התבלינים ונשים חזרה במקרר לכמה שעות עד לילה.
למילוי העוף,
נבשל את האורז לכ5 דקות עם מעט מלח במים רותחים (כמו פסטה) נסנן ונשטוף.
לאחר שהאורז מתקרר, נשים בקערה את הכוסברה, השמיר, התבלינים והשמן יחד עם האורז ונערבב היטב.
נוציא את העוף מקירו ונמלא את העוף.
לסגור טוב טוב עם קיסמי שיניים.
לשים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית תנור מתאימה עם שוליים או לחילופין סיר גדול יחד עם כוס מים, לכסות היטב בנייר אפייה ונייר כסף או מכסה תואם.
לחמם תנור ל200 מעלות, להכניס את התנור למשך חצי שעה ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ל160 מעלות לעוד כשעתיים.
בהצלחה!
