
פיצה ביתית כמו של פיצריות- הסוד נמצא בבצק!
מי לא חולם על ביס בפיצה חמה,
פריכה מבחוץ, אוורירית מבפנים, עם גבינה נמסה ורוטב עגבניות עשיר – בדיוק כמו בפיצרייה האיטלקית האהובה עליכם?
הסוד לפיצה המושלמת טמון בבצק.
לא עוד בצק כבד ודחוס, אלא בצק קליל, בעל בועות אוויר גדולות וקראסט מושלם,
כזה שיהפוך את חווית הפיצה הביתית שלכם למקצועית ובלתי נשכחת.
אם תמיד חשבתם שלהכין פיצה ברמה של פיצרייה זה מסובך, תחשבו שוב.
המתכון הזה יגלה לכם שעם כמה טריקים פשוטים וקצת אהבה, כל אחד יכול לאפות יצירת מופת איטלקית במטבח הביתי.
מתכון מאת -אווה יהודה
המרכיבים-
קילו קמח פיצה מנופה
2 קוביות שמרים טריים (50 גרם)
רבע כוס שמן זית
2 כפות סוכר
כף מלח
2 כוסות מים קרים
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר נשים את כל המרכיבים נתחיל בלישה איטית את המלח מומלץ להוסיף לאחר שהבצק התגבש .
במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד מים לבצק גמיש ורך.
לכסות ולתת לבצק לנוח חצי שעה.
לאחר מכן ללוש שוב או לקפל כמה קיפולים .
לתת לנוח ולתפוח עוד כחצי שעה .
לחלק ל- 4 כדורים .
לתת מנוחה קצרה .
לרדד כל כדור לעיגול גדול על נייר אפייה בתבנית של התנור .
אפשר לשמן את הנייר לפני.
למרוח רוטב פיצה או מוכן
או מכינים מקופסה של עגבניות קצוצות דק –
טוחנים בבלנדר עם מעט בזיליקום טרי מלח ואורגנו .
לפזר מעל מוצרלה מגורדת גס ותוספות מה שבא לכם.
אפייה בחום גבוה 220 מעלות כ- 20 דקות
לאחר מכן להוריד ל- 150 מעלות רק על פס תחתון לעוד 10-15 דקות לאפייה של התחתית .
בהצלחה