קטגוריות
עוף

עוף עסיסי ואורז מנחם – הכל בסיר אחד

חן תורג’מן

מנה משפחתית קלאסית, עשירה בטעמים בזכות “פתיחת” התבלינים בשמן, המשלבת עוף עסיסי ואורז רך עם שדרוג של איטריות.

מאת – חן תורג’מן

המרכיבים – 

4-6 יחידות חלקי עוף (כרעיים/שוקיים)

2 כוסות אורז לבן (פרסי או יסמין)

½ כוס איטריות דקות למרק

4 כוסות מים רותחים

3-4 כפות שמן קנולה/צמחי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

½ כפית כורכום

כף גדושה אבקת מרק עוף


אופן  ההכנה –

תחילה מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז’).

כשהשמן חם, מוסיפים את המלח, הכורכום, אבקת מרק העוף והפלפל השחור.

מערבבים את התבלינים בשמן למשך מספר שניות כדי “לפתוח” את הארומה שלהם.

מניחים את חלקי העוף בסיר ומטגנים אותם מכל הצדדים במשך 3-4 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

יוצקים לסיר 4 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה,

מנמיכים את הלהבה ומבשלים את העוף כ-30 דקות עד שהוא מבושל כמעט לחלוטין.

בודקים שהעוף מוכן ורך ומוסיפים לסיר את האורז (מומלץ לשטוף ולסנן מראש) ואת האיטריות.

מוודאים שהנוזלים מכסים את האורז, במידת הצורך מיישרים את פני השטח ואו מוסיפים מעט מים לכיסוי.

מכסים את הסיר במכסה (ניתן בנוסף לעטוף את המכסה במגבת למניעת בריחת אדים) ומבשלים על להבה נמוכה למשך 15 דקות נוספות.

מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות לפני ההגשה.

בהצלחה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *