מתכון פשוט וקל ומצויין לחורף.
מאת איריס רוזן וייס
המרכיבים –
2 כוסות גריסים
כוס כרישה חתוכה
בצל קצוץ
תפוח אדמה
גזר
קישוא
פטרוזיליה
שמיר
סלרי
מלח
פלפל
מעט כמון
מעט כורכום
אופן ההכנה –
קודם כל משרים שעה במים את הגריסים ומסננת.
בסער מטגנים כרישה ובצל בשמן עד שמזהיב.
מוסיפים קוביות תפוא, קישוא, גזר – חתוכים לקוביות קטנותתת.
ממשיכים לטגן עד שמזהיב.
מוסיפים את הגריסים.
מוסיפים תבלינים ומים רותחים.
מוסיפים ירק – עלי פטרוזיליה ושמיר וסלרי.
מערבבים וסוגרים עם מכסה.
מבשלים עד להסמכה, כמה שיותר, אפילו שעה וחצי. בגלל הגריסים, המרק נעשה סמיך מעצמו