קטגוריות
Uncategorized בשר

צלי בקר נימוח – הקדרה שלכם לשבת החורפית

 

מיקי איטח

צלי בקר

מאת – מיקי איטח

המרכיבים – 

קילו וחצי כתף בקר

בצל חתוך

גזר חתוך

4 עלי דפנה

5 פלפל אנגלי

כף מרק בצל

חצי כוס שמן זית

8 שיני שום קצוץ

תבלינים:

כפית מלח גס

כפית פלפל לבן

כפית כמון

כפית כורכום

כפית מרק עוף

5-6 חוטים של זעפרן

חופן עלי כוסברה\פטרוזיליה

מעט בצל חתוך גס

אופן ההכנה – 

מרתיחים את הבשר במים עם הבצל, הגזר, עליה דפנה, הפלפל האנגלי והמרק בצל לפחות שעה וחצי .

לאחר מכן, לקרר את הבשר ואז לחתוך לפרוסות, לא לזרוק את המים שבו הורתח הבשר זה יהיה הציר.

עכשיו לבישול הצלי, נשים בסיר רחב שמן זית את השום הקצוץ והתבלינים .

פותחים את התבלינים עם השמן ומוסיפים מעט מהציר ואז מסדרים את הבשר.

לאחר מכן שמים ציר לכיסוי הבשר ונותנים רתיחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה נוריד לאש נמוכה ללפחות 4 שעות.

בחצי שעה האחרונה מפזרים מהכוסברה הפטרוזליה והבצל  ומצמצמים את הרוטב עד שהבשר ניהיה רך.

בתאבון!!!

4 תגובות על “צלי בקר נימוח – הקדרה שלכם לשבת החורפית”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *