שמרים בטעם של פעם
המתכון של הדר פלדמן
המרכיבים–
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
כוס שמן
3 ביצים
כפית שטוחה מלח
2 סוכר וניל
מים כ- 2 כוסות
למילוי- לערבב בצלחת
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
כף נס קפה או קינמון
אופן הכנה –
לקערת המיקסר נכניס את כל מרכיבי הבצק ,את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק גמיש , נלוש 10 דקות .
נתפיח במקום חמים שעה וחצי.
לחלק בצק ל 4
לרדד למלבן גדול ולמרוח שמן או חמאה על כל הבצק.
לפזר מהתערובת על כל המשטח ולגלגל לרולדה.
לשים בתבנית של התנור
להתפיח 40 דקות .
למרוח ביצה
אפייה 180 מעלות 30-40 דקות
סירופ סוכר להרתיח חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהבריש את המאפים .
8 תגובות על “רולדות שמרים של פעם, ממש כמו של סבתא”
ניראה טובבב
במילוי 2 כוסות!!!??? סוכר?
כן אפשר גם פחות שימי כוס וחצי זה ל-4 רולדות
מעולה
הכנתי לפי ההוראות, יצא נורא ואיום, הבצק דביק לא נוח לעבודה
נוזלי תמיד מוסיפים בהדרגה רק עד שמתקבל בצק גמיש ורך אבל לא נוזלי ואם את רואה שהבצק רך מידי תוסיפי עוד קצת קמח ותמשיכי בלישה.
עושה רושם שזה טעים.
שאלה
האם סירופ הסוכר נמרח לפני האפייה??
או אחרי האפייה??
תודה
אחרי