בצק אליפות והעוגיות נמסות בפה ♡♡♡♡♡♡♡♡♡
אוזני המן במלית פרג / אריאלה גולדמן
▪︎כוס מידה אוניברסלית
▪︎ הבצק מושלם במתכונת חלבית ( לא מתאים להמיר לפרווה )
מומלץ להכפיל את הכמות של הבצק !
המרכיבים-
½2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
4 כפות שמנת מתוקה ( היא הסוד לבצק המושלם הזה)
2 חלמונים L
1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת
אופן ההכנה-
~ בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר, השמנת והחלמונים במשך דקה.
~ מוסיפים את הקמח וגרידת התפוז, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, במידה וחסר קמח תוסיפו עוד קצת כדי לקבל בצק חלק ואחיד.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
חשוב לעבוד עם הבצק מיד כשיוצא מהקירור כי מדובר בבצק שיש בו חמאה אז שלא יתחמם .
︎מקמחים מעט משטח עבודה ,מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס”מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת כוס או טבעת מתכת. ( אפשר לרדד בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות והכי חשוב לא לרדד דק !)
מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול מקפלים לאוזן המן,מהדקים היטב קצוות ( חשוב!)
בזמן עיצוב העוגייה חשוב שהאצבעות תהיינה נקיות מקמח וכך נוח וקל לסגור היטב את הקצוות
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות תוכנית אפייה רגילה עד שהבצק מזהיב ממש מעט.זה קורה מהר שימו לב! .צבע העוגיות צריך להיות בהיר
מצננים ומעטרים באבקת סוכר
☆ מלית פרג – ( אם נשארת מלית ניתן להקפיאה עד לפעם הבאה )
~ בסיר מרתיחים חצי כוס חלב עם 1/3 כוס סוכר ו 2 כפות דבש
~ מוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד שהפרג סופח את הנוזלים
~ מסירים מהאש ומערבבים פנימה 15 גרם חמאה
~ מצננים היטב ומוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד, ו2-3 כפות פירורי עוגיות (למשל פתי בר טחונים), או שקדים טחונים ,או פירורי לחם
בהצלחה.
ניתן למלא בשוקולד ,תמרים,חלבה וכו’.