תבשיל של קציצות פרגית
מתכון לקציצות פרגית
מאת – יעל כהן
המרכיבים –
לקציצות:
חצי קילו פרגית טחונה
1 בצל לבן קצוץ דק דק
מעט עלי סלרי קצוצים דק
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
מעט תבלין שווארמה
2 כפות שמן
3 כפות שיבולת שועל/פירורי לחם
לרוטב:
1 בצל קצוץ
סלרי כולל העלים קצוץ
פלפל חריף (לא חובה)
לתיבול:
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי תערובת הקציצות.
להניח במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים ואיחוד.
לטגן עד לקבלת צבע יפה.
לרוטב:
לטגן את הבצל עד הזהבה יפה,
להוסיף את הסלרי ולהמשיך בטיגון.
להוסיף את הפלפל החריף אם אוהבים .
לתבל, לערבב לופתוח את התבלינים בשמן ולהוסיף כוס וחצי מים חמים.
לחכות לרתיחה ולהוסיף את הקציצות המטוגנות ולהנמיך את האש.
לבשל כ40 דק’ לפחות ומעל לפזר את הכוסברה הקצוצה ולבשל עוד כמה דק’ ולכבות את האש.
בהצלחה!!
תגובה אחת על “מתכון לקציצות הפרגית שלי – רכות ונמסות בפה”
לאחרונה מצאתי קצביה שטוחנת אל מול עיניי בשר צלעות של פרה ואני בונה מתכון קבב בייתי ללא בעצה או קוואקר. או פרורי לחם הבשר עסיסי ושמנוני דיו ואנחנו בבית מתענגים אנני בטוח שגם בשר פרגי יתאים לי לעשות קבב.שלום