חצ’פורי גבינות
מאת – רלי רלית ואזנה
המרכיבים –
לבצק:
קילו קמח
כף מלח
כפית סוכר
רבע כוס שמן
כף וחצי שמרים
2 וחצי כוסות מים פושרים
למילוי הגבינות: (אפשר למלא בכל סוג של גבינות שיש בבית)
גביע קוטג’
קובייה גבינה בולגרית
קובייה גבינה צפתית
חופן גבינה צהובה מגוררת
כפית שום כתוש
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה –
את כל מרכיבי הבצק נכניס למיקסר ונלוש למספר דק’ עד לבצק אחיד וחלק.
נותנים לבצק לנוח חצי שעה, מחלקים לכדורים שווים ונותנים עוד התפחה של שעה וחצי.
בנתיים בקערה שמים את כל מרכיבי מילוי הגבינות ומערבבים .
משטחים כל עיגול, ממלאים את החצ’פורי בצדדים וסוגרים ממש טוב.
מחממים תנור ל170 מעלות, מורחים ביצה ואני שמתי גם שומשום (לא חובה) ומכניסים לחצי שעה עד שהבצק משחים מעט.
ממליצה להכפיל כמויות, בתאבון!!!