קטגוריות
בשר קציצות

מאפה קציצות וחצילים משגע מהמטבח הטורקי

Ariella Goldman
על שולחן השבת באופן קבוע
מאפה קציצות וחצילים משגע מהמטבח הטורקי
מאת – Ariella Goldman
המרכיבים – 
תבנית פיירקס 24/26
לקציצות :
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה
מלח ופלפל שחור גרוסלפי הטעם
לשים בתבנית:
2 חצילים
2 עגבניות
פלפל חריף
6 שיני שום
רוטב:
3 כפות רסק עגבניות
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
כף פפריקה
מים
אופן ההכנה – 
לפרוס את החצילים לעיגולים ולטגן קלות עד הזהבה ממש עדינה ולא מעבר.
לפרוס את העגבניות לפרוסות ואת הפלפל החריף לחתוך לרצועות גסות.
לקציצות,
לערבב יחד את כל המרכיבים עד עיסה אחידה.
להכין קציצות עגולות קטנות ולפחוס מעט עם כף היד,
ולטגן קלות (רק הזהבה עדינה)
לסדר בתבנית פיירקס את פרוסות החציל, פרוסות העגבנייה והקציצה וכן הלאה.
במרכז המאפה לפזר את שיני השום השלמות.
ובצידי המאפה לסדר את רצועות הפלפל החריף.
להזליף מעט שמן על המאפה,
– בכוס לערבב את רסק העגבניות והתבלינים יחד עם המים ולמזוג על המאפה.
לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש תוכנית אפייה רגילה 190 מעלות לכשעה.
אחרי שעה להסיר את הרדיד ולהמשיך לאפות עד שהמאפה שחום ואין נוזלים.
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *