עוגת שיש קלת הכנה מאת ג’ודי פלטי
המצרכים:
4 ביצים
1 כוס סוכר( לאוהבי המתוק כוס וחצי סוכר),
1/2 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח רגיל מנופה
1 שקית אבקת אפיה,
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס מים פושרים
1 כף מיץ לימון טרי,
1 כף אבקת קקאו + 2 כפות אבקת שוקולית + 2 כפות מים פושרים
עוגת שיש ממש קלה להכנה
ההכנה :
לשמן תבנית עגולה 26, או בינונית מרובעת.
לחמם תנור 165 מעלות טורבו.
להקציף ביחד את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל , עד קבלת
בלילה בהירה ותפוחה, להוסיף לאט את השמן. להוסיף לסירוגין
תוך בחישה את הקמח , את המים המעורבים עם מיץ לימון.
לשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת.
לשליש הנותר להוסיף ולבחוש את הקקאו + השוקולית + המים.
לשפוך את השליש הכהה על הבלילה הבהירה ולערבב בקלות
עם קיסם עץ או עם סכין, את הבצק הכהה עם הבהיר.
לאפות בשליש התחתון של התנור כ- 30-40 דקות.