בקלוואה מתוקה וחגיגית שתשמח את כולם
מאת – ליזט יחיאל
המרכיבים –
חבילת בצק פילו מצונן
400 גרם אגוזי מלך טחונים
200 גרם פיסטוקים טחונים
4 כפות סוכר
כף קינמון
200 גרם חמאה או מרגרינה מזולה מומסת
לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון
מעט מי ורדים
אופן ההכנה –
נתחיל בלהרתיח את מרכיבי הסירופ על הגז כרבע שעה עד שמסמיך ולקרר.
נמשיך בלהניח עלה של פילו על המשטח עבודה
ולהבריש בחמאה או המרגרינה.
בנוסף, ננניח מעל העלה הראשון עוד עלה ונבריש.
ככה בסך הכל 3 עלים.
לתערובת האגוזים , נשים בקערה את האגוזים הסוכר והקינמון עם מעט מהחמאה או מרגרינה ונערבב היטב.
נמשיך לרולדה ונשים בקצה 4 כפות מהאגוזים הטחונים ונגלגל. לרולדת הבקלוואה, לרפד תבנית בנייר אפייה ולהניח את הרולדות בתבנית.
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
ברגע שהבקלוואה מוכנה להוציא מהתנור לחתוך ולשפוך את הסירופ כשהוא קר.
איזה טעים!!!
טיפים בקטנה להכנת בקלוואה –
בצק הפילו צריך להיות טרי ורך. אם הוא יבש מדי, הוא עלול להיקרע בקלות.
המילוי צריך להיות לח אך לא רטוב מדי.
הסירופ צריך להיות חם מאוד או קר מאוד בעת השימוש.
חשוב לאפות את הבקלוואה עד להזהבה, אך לא לשרוף אותה.