קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת פרג נוסטלגית כל ביס מתפצפץ בפה הודות לסוד שלי – תענוג לחיך

 

שפרה אזולאי
עוגת פרג נוסטלגית
יש לי את המתכון למעלה מ 20 שנה.
העוגה פרווה והפרג לא טחון כל ביס מתפצפץ בפה תענוג לחיך.
בקיצור שווה הכנה.
מתכון משתפת שפרה אזולאי 
המרכיבים-
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
100 גר’ פרג – לא טחון – כמובן שטרי
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
5 חלמונים
גרידה מתפוז
5 חלבונים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס או פחות לפי טעם )
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט מלח לקצף יציב.
מערבבים את היבשים לפי הסדר הרשום למעלה בקערה .
טורפים בקערה אחרת את כל החומרים הרטובים.
להוסיף לקצף החלבונים בתנועות עטיפה לסירוגין פעם מקערת הרטובים ופעם מקערת היבשים.
עד לאיחוד כל הבלילה.
לשמן תבנית סיר פלא 26.
לפזר קצת סוכר מעל השימון
למזוג את הבלילה לתבנית .
לאפות בחום 160 מעלות כ- 50 דקות
כמובן זה תלוי בתנור שלכם .
עד שהעוגה יציבה.
לאחר שהתקררה ניתן לחלץ
להגיש עם אבקת סוכר למעלה
עוגה מושלמתתת

מתכונים לעוגות פרג 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *