מתכון למקרוד – עוגיות סולת דבש ותמרים מבית אמא לחגי תשרי
מאת – רוחמה לוי
המרכיבים-
הבצק –
קילו סולת
חצי כוס קמח
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
כוס שמן חם
2 כוסות מים רותחים
לסירופ-
3 כוסות סוכר
כוס מים
מיץ מלימון שלם סחוט
ממליצה להוסיף 2-3 כפות דבש
מילוי –
תמרים בוואקום
ממרח תמרים
קינמון אגוזים גרוסים
אופן ההכנה –
מבשלים את הסירופ עד שהכל נמס וסמיך.
בצק – שמים את כל המצרכים בקערה ולשים לבצק
אחיד ורך.
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים
מרדדים כל כדור על נייר אפיה משומן למלבן גדול
מורחים ממרח תמרים קינמון ואגוזים טחונים
את חבילת תמרים בואקום מחלקים ל 4 ומכל אחד יוצרים נקניק מניחים על קצה הבצק ומגלגלים.
חותכים לפרוסות למעלה עושים את הדוגמא בעזרת סכין
פסים באלכסון
אחר כך מכניסים לטיגון עמוק עד להזהבה(אפשר גם לאפות במקום לטגן ואחר כך לתוך הסירופ)
ומשם לתוך הסירופ
בהצלחה
תגובה אחת על “מתכון למקרוד – עוגיות סולת דבש ותמרים מבית אמא לחגי תשרי”
מגרה מאוד מאוד