פרחי כרובית קריספיים אפויים בתנור – לא תפסיקו לזלול
כרובית בתנור זה נשנוש שאי אפשר להפסיק לזלול.
זה עתה יצאו מהתנור.
יותר קריספיים , יותר אפויים, יותר ממכרים
מאת צביה אורן
המרכיבים –
כרובית
לבלילה –
2-3 ביצים
כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
3 או יותר כפות שמן זית
מעט שומשום שחור או חום
לטבילה –
צלחת עם פירורי לחם איכותיים
אופן ההכנה –
חותכים לפרחי כרובית , מכניסים לקערה ושוטפים היטב עם 2 כפות חומץ תפוחים שוטפים , מסננים.
מכניסים לסיר עם מים רותחים ,
לחלוט את הפרחים כ- 6 דקות.
לסנן לקרר.
להכין בלילה של ביצים, ע פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור.
ומלח
נוסיף גם שמן זית
שומשום שחור, אפשר
גם חום.
נערבב היטב.
ואז לטבול כל פרח בבלילה היטב, ולאחר מכן
לטבול בפירורי לחם איכותיים.
להעביר לתבנית עם ניר אפיה ולהניח על התבנית.
לנעוץ עם קסמי שיניים מכל קצה לשים מעליו נייר אפיה , לכסות ומעל לשים נייר אלומיניום.
שומר שלא יישרף. אופים משהו כמו 20 דקות 180 מעלות.
לאחר שקיבלו צבע, מורידים את הנייר
וממשיכים להשחמה עד שהציפוי יהיה קריספי .
ממליצה, לא לפספס כי הכרובית בשיא העונה.
ומאד טרייה .