קטגוריות
דגים

חגיגה של טעמים בסיר אחד – מתכון לקציצות דגים להיט 

שחר מימון
חגיגה של טעמים בסיר אחד – מתכון לקציצות דגים להיט
מאת – שחר מימון
המרכיבים – 
קילו של דג טחון איזה דג שתבחרו
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה
3 שיני שום
פלפל חריף ירוק
כף שטוחה כמון
כפית א. מרק עוף
כף פפריקה
מלחו פלפל שחור לפי הטעם
רבע כוס שמן
חצי כוס קמח מצה
2 ביצים
לרוטב :
פלפל חריף
פלפל יבש אדום
ראש שום
2 כוסות חומוס גרגירים מבושל
3 גמבות חתוכות לרצועות
צרור כוסברה קצוצה
כף רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות
מלח לפי הטעם
כף כרוכום
כפית א. מרק עוף
כף פפריקה
אופן ההכנה –
לקציצות הדגים נטחן את כל מרכיבי הקציצה (ללא הביצה והקמח)
במעבד מזון ונוסיף לקערה עם הדג הטחון.
ללוש היטב את עיסת הדג עד להוצאת החלבון מהדג ולקבלת
תערובת יציבה ואחידה לכסות ולהעביר למקרר למנוחה וספיגת
טעמים.
בשלב הזה נתחיל לעבוד על הכנת הרוטב.
בסיר רחב ושטוח נתחיל בויגון הפלפלים על כל סוגיו השום ואז
הכוסברה.
אליהם נוסיף את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ונתבל.
לאחר בישול של מספר דק’ נוסיף 2 כוסות מים רותחים, ונבשל על
אש גבוהה.
לאחר שהרוטב מוכן ומבעבע , נוסיף את החומוס ונתחיל בהכנת
הקציצות.
נוריד את עוצמת הלהבה לכדי בעבוע עדין של הרוטב.
כל קציצה שאנחנו יוצרים נוסיף לסיר בעדינות .
ניתן לכדרר קודם את כל הקציצות ולאחר מכן להוסיף יחד .
את הקציצות נבשל לפחות כ45 דק’ על אש נמוכה, ובסיום נפזר מעל
כוסברה קצוצה .
נגיש בשולחן השבת ונתענג מכל ביס .
שתיהיה שבת שלום ובשורות טובות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *