סלט כרוב מהפנט שמוסיף טעם לכל ארוחה
מאת – אתי טל
המרכיבים –
כרוב שלם קטן
3/4 כוס סויה
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
חצי כפית פלפל שחור
חופן אגוזי קשיו קלויים
2 כפות שומשום
5 טיפות שמן שומשום
3 כפות שמן
אופן ההכנה –
תחילה, נפריד את עלי הכרוב ונשטוף את הכרוב היטב.
את הכרוב נחתוך לרצועות דקות לתוך קערה גדולה.
את השמן, הסויה, מיץ הלימון, השום, והפלפל שחור נעביר לתוך סיר קטן ונביא לרתיחה .
לאחר שרותח להשאיר עוד דקה על האש ולכבות.
לשפוך את הרוטב בעודו רותח על הכרוב, ולערבב היטב.
לפזר את השומשום והקשיו ולערבב טוב טוב.
בשלב הזה להכניס למקרר, אפשר גם להכין יום קודם ההגשה.
מתאים לכל ארוחה, קל וטעים.
בהצלחה!