עוגת זברה
נהדרת נימוחה וקלה להכנה
מתכון מאת דינה ברוך
כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה/אוניברסלית
המרכיבים-
6 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות קקאו או שוקולית
אופן ההכנה –
את החלבונים להקציף עם כוס סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר וניל +כוס שמן +כוס מיץ תפוזים מערבבים היטב שלא יהיה גושים .
מוסיפים קמח מנופה +אפיה מערבבים היטב שלא יהיה גושים.
אחר כך מאחדים את הקצף לתערובת בשלוש פעמים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה .
מחלקים את התערובת לשניים.
לחצי אחד להוסיף שתי כפות קקאו או שוקולית .
לשמן תבנית אפייה מס 24
להתחיל למזוג מהתערובת הבהירה במרכז התבנית ואז למזוג מעל מהתערובת הכהה למרכז וכך הלאה עד שמסיימים.
אופים בתנור בחום של 170
בערך -45 דקות עד שהעוגה יציבה במרכז
עוגה מהממת ויפיפייה