ארוחה שלמה בסיר – הקציצות הכי טעימות של אמא
מקרוני וקציצות
מאת – Hanit Shaul
המרכיבים –
חצי קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
בצל מגורד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה
כפית כורכום
כפית בהרט
חצי כפית כמון
2 כפות פירורי לחם
לרוטב :
בצל קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
חצי כפית כמון
כפית א. מרק עוף
חבילה פסטה איזו שאוהבים
אופן ההכנה –
תחילה נשים בקערה גדולה את הבשר הטחון יחד עם כל שאר המרכיבים ונלוש היטב את הבשר למרקם אחיד שהקציצות יצאו יפות ולא מתפרקות.
בנתיים נעבור להכנת הרוטב.
בשלב הזה אפשר לבשל מעט את הפסטה חצי בישול במים רותחים ולסנן.
להכנת הרוטב, נטגן את הבצל בסיר סוטאז’ ,
ולאחר שמעט הזהיב נוסיף את הרסק עגבניות והתבלינים.
נשים מים רותחים ונוסיף את הקציצות .
נבשל את הקציצות לפחות 40 דק’ , נוסיף עוד כוס מים ואיתה יחד את הפסטה (אם בישלתם את הפסטה מעט לפני , אין צורך בהרבה מים).
ניתן לסיר להתבשל על אש נמוכה עד שהפסטה מוכנה ונגיש עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל .
בתאבון!