בעבע תמר ממתק עיראקי מסורתי
שימו לעירקי כוס תה ובעבע בצד עשית לו כבוד גדול.
המרכיבים-
לבצק
1 ק”ג קמח
אבקת אפייה
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
מרגרינה אחת רכה
חצי כוס סוכר
כפית גדושה מלח
מים פושרים לפי צורך כ 2 וחצי כוסות
גרידה תפוז
חוויאג לאפייה
מלית –
תמרים בוואקום ללא חרצנים
אופן ההכנה –
ללוש כל המרכיבים לבצק
אחיד וגמיש.
להתפיח כשעה.
מי שאוהב ניתן להוסיף כף חוואיג’ לאפייה לתוך הבצק.
מלית –
1 חבילה תמרים בואקום
לחלק את הבצק לכדורים
לשטח כל כדור ולמלא במחית תמרים לגלגל לכדור ולשטח עם המערוך
להבריש ביצה ומעל שומשום ,לחורר עם מזלג
אפייה 180 מעלות עד שמזהיב