מרק עדשים מחמם ומנחם – טעים בטירוף!
מאת – אתי אסתי זוהר
המרכיבים –
כוס עדשים כתומות
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול קצוץ
2 גזרים
תפוח אדמה
3 גבעולי סלרי
לתיבול:
כף מרק עוף
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה פפריקה
קורט פלפל לבן
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה –
תחילה נשרה את העדשים כ10 דק’ במים קרים.
במקביל נתחיל לחתוך את הבצל ושאר הירקות לקוביות יחסית קטנות.
בסיר למרק, נטגן את הבצל במעט שמן עד הזהבה קלה
ואליו נוסיף את שאר הירקות ונמשיך לצלות אותם על אש בינונית.
בשלב הזה נערבב כל הזמן ונרצה להגיע לירקות שחומים מעט.
נסנן את העדשים מהמים ונוסיף לירקות יחד עם התבלינים.
נכסה במים רותחים את הירקות ונוסיף עוד מים בערך 3-4 סנטימטר מעל גובה הירקות.
את המרק נבשל על אש בינונית כ20-30 דק’ לפחות ונגיש עם עלי סלרי או כוסברה קצוצים.
אין כמו מרק עדשים ביום חורפי קר!
בתאבון!
להזמנת סיר גדול למרקים ועוד מבחר מוצרים: לחצו כאן!