
קציצות פרגית זה חלום מדובר ביאמי של ממש
מאת – Roni Azulay
המרכיבים –
לקציצות:
חצי קילו פרגית טחונה
בצל מגורד
חופן כוסברה קצוצה
פרוסת לחם רטובה סחוטה וטחונה
כף שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
5 תפוחי אדמה חתוכים גס
8 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כף סילאן
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
תחילה ניגש להכנת הקציצות.
בקערה גדולה נשים את כל מרכיבי הקציצות ונלוש היטב עד הוצאת החלבון מהפרגית הטחונה ומרקם נוח לגלגול הקציצה.
לאחר מכן ניתן לתערובת זמן מנוחה לספיגת טעמים (חצי שעה עד כמה שעות בודדות במקרר זה בסדר גמור).
לאחר שהתערובת ישבה במקרר, נוציא את הקערה מהמקרר ונתחיל לכדרר לקציצות בגודל אחיד.
נחמם מחבת עם שמן ונתחיל לטגן את הקציצות מ2 צדדים.
לאחר מכן נחמם סיר רחב ושטוח לתבשיל ונתחיל לטגן את תפוחי האדמה מספר דק’ בסיר.
לאחר שתפוחי האדמה מעט טוגנו נוסיף את השום, רסק העגבניות והתבלינים ונערבב.
נכסה במים ונביא לרתיחה.
לאחר מכן נוסיף את הקציצות ונבשל על אש נמוכה כחצי שעה לפחות עד שהרוטב מסמיך מעט והקציצות מוכנות.
בהצלחה!
