קטגוריות
חגים חלבי צמחוני

איך מכינים לזניה – מתכון ללזניה במיוחד לשבועות

Inbal Haya Sabag

 

לזניה גבינות מעולה לשבועות וכל כך טעימה!!!!
מתכון –Inbal Haya Sabag
המרכיבים- 
200 גרם דפי לזניה ( כמות בהתאם לתבנית ) ללא בישול
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
או עגבניות מרוסקות דק
1/2 כוס מים חמים
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח ( אני שמה פחות )
1/2 כפית פלפל
פפריקה מתוקה
אורגנו/בזיליקום לפי הטעם ( אני שמה בנדיבות )
500 גרם קוטג’
2 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
הוספתי גם קצת גבינת פטה אפשר גם בולגרית
אופן ההכנה –
הכנת רוטב העגבניות :
לערבב את רסק העגבניות עם המים, להוסיף את השום, המלח, הפלפל השחור, פפריקה והאורגנו.
הכנת תערובת הגבינה :
לערבב את גבינת הקוטג’ עם הביצים ובערך 2/3 מהגבינה המגורדת ( היתר כדי לפזר על הלזניה ) , פפריקה , פלפל שחור.
הרכבת הלזניה :
לשים בתבנית מעט מהרוטב שיכסה את התבנית חשוב מאוד כדי שעלי הלזנייה יתבשלו היטב. לשים מעל חצי מכמות עלי הלזניה (לסדר בכל התבנית כמו פאזל גם אם צריך לשבור קצת עלי לזניה) מעליה למרוח חצי מתערובת הגבינה ומעל זה למרוח חצי מכמות רוטב העגבניות
ושוב לשטח עי לזניה, תערובת הגבינה שנותרה, רסק עגבניות שנותר ולפזר למעלה את שארית הגבינה הצהובה ( כמו פיצה ).
לשים מעל הכל נייר אפייה ומעל לכסות בנייר כסף (אני שמה נייר אפיה כדי שהגבינה הצהובה לא תידבק לנייר כסף ויראה נורא) לאפות עם נייר הכסף כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כ- 15 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *