
מאפה לשבועות
המאכל נקרא קלנה מאכל כורדי שנהוג לאכול בשבועות.
מצרפת את המתכון
מאת אילנה יקוטי
המרכיבים-
קילו קמח
שלוש כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 משפר אפיה
שקית שמרית (שמרים) טרי.
2 חבילות בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה-
הכנת הבצק בקערת מיקסר נלוש את כל המצרכים מלבד הבצל (ניפוי הקמח והוספת השמרים, משפר אפייה, הסוכר,השמן והמלח).
להכניס את הבצק לתוך שקית גדולה ולעטוף אותו ולתת לו לנוח שעה עד לתפיחה כפולה .
לאחר התפיחה לחלק את הבצק לכדורים (גודל לחמניה בינונית).
לכסות על מגבת ולתת לבצק לנוח עוד רבע שעה.
לשטוף את הבצל היטב ולייבש. לקצוץ אותו.
את הבצק שחילקנו יש לשטח כל כדור ולפזר עליו חופן מהבצל.
(ניתן גם להוסיף פירורי גבינה צפתית )
לקפל את הבצק למשולשים.
לשמן מחבת קלות, ולהניח את הבצק. מעל המחבת, ניתן להשתמש במכסה של סיר חשמלי. אם אין מכסה של סיר חשמלי ניתן להשתמש במכסה סיר פשוט. לדאוג שמוכן היטב ב 2 הצדדים.
בתאבון וחג שבועות שמח!