
קוראסונים קטנים של שוקולד כנסו למטבח והכינו – יש אוכל יותר מנחם מזה ?
המתכון לקרואסונים במילוי קוביות שוקולד חלב
המתכון של חגית אלקבץ
המרכיבים-
ק”ג קמח לבן מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
2 ביצים
כוס סוכר (כוס מדידה)
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
200 גרם חמאה רכה מאוד
כוס וחצי עד 2 כוסות חלב או מים
אופן ההכנה –
להכניס את כל המרכיבים למיקסר ערבול של 10 דקות לישה במהירות איטית ,
עד לקבלת בצק גמיש ורך כמו פלסטלינה.
לכסות ולהתפיח שעה וחצי.
מחלקים את הבצק ל 3 כדורים.
מרדדים כדור לעלה דק ועגול וחותכים בעזרת גלגלת פיצה 12 משולשים,
מניחים 2 קוביות שוקולד בבסיס המשולש ומגלגלים לסהרון.
מברישים ביצה וסוכריות שוקולד מעל.
נותנים לבצק לנוח עוד 15 דקות ואחר כך מכניסים
לתנור 175 מעלות כ- 20-30 דק.
על אפיה רגילה לא טורבו.
מיד כשהם יוצאים חמים מהתנור נבריש בסירופ.
מתכון לסירופ: חצי כוס סוכר, כוס מים,
2 כפות דבש לבשל כ – 20 דק לקרר ולהבריש את הקרואסונים. בהצלחה חגית⚘