קציצות בקר עם אפונה מתכון -טלי בן חמו
מרכיבי המנה –
חצי קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה או כוסברה
2 בצלים בינונים
תפוח אדמה בינוני
תבלינים
כף מרק עוף
חצי כפית מלח
כפית גדושה ראס אל חנות
רבע כפית אגוז מוסקט
שמן רבע כוס חד פעמי
רבע כוס מים
2 פרוסות לחם רטובות סחוטות
לרוטב-
4 בצלים
כפית סוכר חום
כורכום
פלפל שחור
מלח
אפונה ירוקה 2 כוסות
מתכון לקציצות בקר עם אפונה של אמא
הכנת המנה-
לשים במעבד במג’מיקס לקצוץ את הבצל ,תפוח אדמה ופטרוזיליה עם הלחם.
לשים הכל בקערה עם הבשר הטחון והתבלינים וללוש טוב טוב לתת לבשר לנוח במקרר לפחות שעה
להכין את הרוטב ולשים הקציצות בתוך הרוטב.
לרוטב:
4 בצלים גדולים פרוסים דק
לטגן אותם עם כפית שטוחה של סוכר חום עד להזהבה ללאחר מכן להוסיף כורכום לפי העין פלפל שחור ומלח לפתוח את התבלינים להוסיף אפונה ירוקה ומים עד גובה חצי הקציצה ולבשל שעה.
בהצלחה