קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

מתכון למפרום מפנק של סבתא

מתכון למפרום מושלם כמו של סבתא

המתכון של פרח בן עזרא

 

כשרוצים לפנק את המשפחה במשהו טעים מכינים מפרום

 

 

המרכיבים-

6-8 תפוחי אדמה

כחצי קילו בשר טחון

פרוסת לחם מפוררת רטובה

בצל

ביצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית בהרט

חצי כפית קינמון

להכין-

צלחת עם ביצים וכף רסק לערבב

צלחת עם קמח

לרוטב –

בצל קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

מעט קינמון

מרק ועף

גם ירק – סלרי ,פטרוזיליה.

פרוסות דלעת או גזר בתחתית

פלפל שחור

מלח

פפריקה

אופן ההכנה –

 

לחתוך כל תפוח ל-2 או 3 ואז לחצי כדי ליצור כיס .

להשרות במים עם מלח לחצי שעה .

לנגב את הנוזלים .

לערבב את תערובת הבשר הכל יחד .

למלא את הכיס בתערובת של הבשר .

אחר שהכל מוכן לטבול בקערה של הקמח ואחר כך בקערה של הביצה.

לטגן בשמן משני הצדדים .

לאחר מכן להכין רוטב –

בסיר רחב טיגון של בצל ואחר כך ירק להוסיף רסק ותבלינים ומים.

להכניס את המפרום ולאחר שהכל רתח.

אש נמוכה שעה וחצי בישול או עד שהתפוח אדמה רך.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *