מתכון למפרום מושלם כמו של סבתא
המתכון של פרח בן עזרא
כשרוצים לפנק את המשפחה במשהו טעים מכינים מפרום
המרכיבים-
6-8 תפוחי אדמה
כחצי קילו בשר טחון
פרוסת לחם מפוררת רטובה
בצל
ביצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית בהרט
חצי כפית קינמון
להכין-
צלחת עם ביצים וכף רסק לערבב
צלחת עם קמח
לרוטב –
בצל קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
מעט קינמון
מרק ועף
גם ירק – סלרי ,פטרוזיליה.
פרוסות דלעת או גזר בתחתית
פלפל שחור
מלח
פפריקה
אופן ההכנה –
לחתוך כל תפוח ל-2 או 3 ואז לחצי כדי ליצור כיס .
להשרות במים עם מלח לחצי שעה .
לנגב את הנוזלים .
לערבב את תערובת הבשר הכל יחד .
למלא את הכיס בתערובת של הבשר .
אחר שהכל מוכן לטבול בקערה של הקמח ואחר כך בקערה של הביצה.
לטגן בשמן משני הצדדים .
לאחר מכן להכין רוטב –
בסיר רחב טיגון של בצל ואחר כך ירק להוסיף רסק ותבלינים ומים.
להכניס את המפרום ולאחר שהכל רתח.
אש נמוכה שעה וחצי בישול או עד שהתפוח אדמה רך.