קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת בוקה די דמה – עוגת שקדים מעלפת למבינים בלבד

קרן גן חיים

עוגת שקדים מיוחדת מהמטבח הטריפוליטאי

 

המתכון של שרה יוסף

המרכיבים-

7 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

כוס וחצי סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

כף תמצית שקדים

גרידה לימון

2 כוסות קמח תופח

2 כוסות קמח שקדים

רבע כפית כורכום לצבע

ציפוי –

200 גרם אבקת סוכר

כף מיץ לימון

3 כפות מים

שקדים גרוסים

 

אופן ההכנה –

להקציף את החלבונים בנפרד עם הסוכר .

לאחר מכן לערבב בעדינות את החלמונים , שמן , מים וכל שאר החומרים.

להעביר לתבנית מלבנית  בינונית

ממליץ לשים נייר אפייה.

אופים 180 מעלות כ 50 דקות או עד שהמרכז אפוי.

לאחר היציאה להניח מגבת או לעטוף כדי לשמור עם רכות העוגה.

להכין ציפוי לערב  יחד אבקת סוכר עם מים ומיץ לימון ואפשר גם תמצית שקדים .

לשפוך מעל העוגה

לקשט בשקדים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *