
עוגת שקדים מיוחדת מהמטבח הטריפוליטאי
המתכון של שרה יוסף
המרכיבים-
7 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כף תמצית שקדים
גרידה לימון
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות קמח שקדים
רבע כפית כורכום לצבע
ציפוי –
200 גרם אבקת סוכר
כף מיץ לימון
3 כפות מים
שקדים גרוסים
אופן ההכנה –
להקציף את החלבונים בנפרד עם הסוכר .
לאחר מכן לערבב בעדינות את החלמונים , שמן , מים וכל שאר החומרים.
להעביר לתבנית מלבנית בינונית
ממליץ לשים נייר אפייה.
אופים 180 מעלות כ 50 דקות או עד שהמרכז אפוי.
לאחר היציאה להניח מגבת או לעטוף כדי לשמור עם רכות העוגה.
להכין ציפוי לערב יחד אבקת סוכר עם מים ומיץ לימון ואפשר גם תמצית שקדים .
לשפוך מעל העוגה
לקשט בשקדים