קטגוריות
Uncategorized

שמרים במלית קרם שקדים – עוגה מהממת לשבת

 

Lital Badash Avitan

 

שמרים במלית קרם שקדים
זו עוגה פשוט מהממת ובטעם נפלא

המתכון לבצק של חן במטבח

מלית שקדים לכרוכית אחת


המרכיבים-

למלית – 
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
כף קורנפלור
כפית מחית וניל
 ביצה
 מעט גרידת לימון

(כפית תמצית שקדים – למי שאוהב טעם שקדים מרציפני)

המתכון לבצק – ל- 2 עוגות גדולות אינגליש קייק כמו חלה

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
½ כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
ביצה + 2 חלמונים
כוס חלב

אופן ההכנה –

את כל המרכיבים ללוש במיקסר 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש .

לכסות ולתת לתפוח עד להכפלת הנפח כשעה.

אפשר גם להתפיח לילה במקרר.

לחלק ל-2

לערבב את המלית של השקדים.

לרדד על נייר אפייה חצי מהבצק למלבן גדול.

למרוח על כל השטח של הבצק את המלית.

לגלגל לכרוכית .

לחתוך במרכז ולקפל לקראנץ כמו בורג.

לשים בתוך התבנית .

להתפיח חצי שעה.

למרוח ביצה למעלה אפשר לקשט בשקדים מולבנים.

אפייה 180 מעלות כחצי שעה

להבריש במי סוכר או ריבה כשהעוגה יוצאת מהתנור.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *