
קוביות גבינה פירורים אפויה

הכי מתאים לתחילת השבוע ולכל יום בשבוע
מתכון של חני קונאשוילי
עוגת גבינה אפויה

לתבנית חד פעמית בינונית או 2 אינגליש
המרכיבים-
לבצק-
500 גרם קמח
230 גרם חמאה
120 גרם סוכר
2 ביצים
אבקת אפייה
חצי כפית מלח
לגבינה:
600 גרם גבינת טוורוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר
2 ביצים L
שמנת חמוצה 3 כפות
1סוכר וניל
חצי כפית מלח
הפעם הוספתי חופן של צימוקים בהירים.
אופן ההכנה –
לשים בקערה קמח ,חמאה וסוכר לערבב עם הידיים ביחד עד להיווצרות פירורים.
להפריש ולשמור בצד כשליש מהתערובת.
(לפיזור מעל העוגה).
אחר כך להוסיף לקערה 2 ביצים ,אבקת אפיה
וחצי כפית מלח.
ללוש עד לקבלת בצק חלק.
לשים נייר אפיה בתבנית ולשטח את הבצק על הנייר.
לגבינה:
600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר
2 ביצים L
שמנת חמוצה 3 כפות
1סוכר וניל
חצי כפית מלח
הפעם הוספתי חופן של צימוקים בהירים.
לערבב היטב ביחד.
לשפוך מעל הבצק.
לפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד.
לאפות ב170 מעלות
כ 45 דקות.
לקרר לפני חיתוך.
לפדר באבקת סוכר.