פיתות בתנור / מירי משה
מתכון לפיתות מעולות!! אופים אותן בחום גבוה במדף העליון בתנור, כך שהן נפתחות ונוצר כיס ומלא בועות אוויר.
המרכיבים-
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
3 כוסות מיים פושרים
4 כפות שמן זית
קילו קמח
2 כפות שטוחות מלח/18 גרם
(אני תמיד ממליצה לטעום מעט את הבצק ולוודא שלא חסר סוכר או מלח.)
אופן הכנה-
בקערה שמים שמרים, סוכר ומיים חמימים (זהירות לא מידי חמים).
ממתינים 3 דקות שהשמרים יתססו מעט ומוסיפים שמן וקמח.
יוצרים גומה בקמח ומבליעים את המלח.
לשים לבצק חלק ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
בעזרת ידיים משומנות מעט, יוצרים מהבצק כ-20 כדורים ומניחים על משטח מקומח (עם רווחים בינהם).
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפיחה של לפחות 15 דקות.
מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בגודל של פיתה (מומלץ לא לרדד מידי כדי שהפיתות יצאו שמנות ובשרניות)
מניחים בכל פעם 3-4 פיתות על תבנית עם נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש על 250° (במדף העליון ביותר בתנור) במשך 3-4 דקות.
הופכים את הפיתות ואופים עוד 3-4 דקות.
שומרים מתוך מגבת, ושמתקרר היטב עוטפים בשקית.