מתכוו ללזניה המלכה של שבועות
לזניה קלה ומיוחדת בצורת גלילים- מוגש כמנות אישיות.
מאת – אסתר גבאי
המרכיבים-
חבילה עלי לזניה (אפשר מסולסלת)
לרוטב-
בצל קצוץ
3 שיני שום
קופסה 400 גרם עגבניות חתוכות דק
צרור עלי בזיליקום טרי
מלח
ופלפל שחור
פפריקה חריפה
למילוי –
בצל ושום
פטריות טריות סלסלה קצוצות
עלי תרד טרי אריזה קטנה
ריקוטה 450 גרם
ביצה
2 כוסות מוצרלה מגורדת
1/3 כוס גבינת פרמיזן
אופן ההכנה –
לבשל חבילת לזניה ,בישול מלא,עד שתתרכך,ואז להניח אותם על נייר אפייה משומן ,לדאוג שכל אחד מהלזניה המבושלת יהיה מונח לבד כך לא יידבקו ,זה חשוב .
להכין את הרוטב –
לטגן בצל עד שישחים ,להוסיף שום קצוץ ,וקופסת עגבניות קצוצות, עלי בזילקום קצוצים ,מלח ,פלפל ,פפריקה חריפה ,ולבשל כמה דקות עד שמתקבל רוטב כמו לפיצה
במחבת לטגן בצל קצוץ ,שום קצוץ, כשישחים להוסיף פטריות קצוצות ,ועלי תרד טריים, מלח ,פלפל.לקרר
להוסיף לזה גבינת ריקוטה , ביצה , מוצרלה מגורדת (להשאיר קצת לפיזור מעל הפסטה ). ופרמזן.
לערבב היטב את הגבינות עם תערובת הפטריות ,
למרוח על כל עלה של לזניה לכל האורך ולגלגל ,ולהניח על תבנית פיירקס משומנת,וכך כל השאר,
לשפוך את רוטב העגבניות מעל ,ולפזר קצת מהמוצרלה מעל כל אחד מגלילי הלזניה .
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות ל – 20 דקות בערך.