טישפישטי… אין ספק שזה הקינוח לשבת
טעים סוף הדרך…
מאת – Limor Azawi
המרכיבים-
3 כוסות קמח
3 כוסות סולת
200 גרם חמאה אבל ניתן להמיר למרגרינה אני שמתי מחמאה
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
2 שקיות אבקת אפייה
למילוי-
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר
כף קינמון
לסירופ-
כוס וחצי מים
כוס וחצי סוכר
כפית לימון
אופן ההכנה:
בקערה להכניס את הקמח,סולת,אבקת אפייה.
בקערה אחרת נמיס במיקרוגל את החמאה והכוס שמן..
כשהחמאה נמסה לשפוך לתוך התערובת היבשים ונוסיף את הכוס מים הרותחים ונערבב עם כף בגלל העיסה החמה..
לאחר מכן נלוש ביד לעיסה אחידה (הבצק ייצא שומני וזה בסדר..)
בקערה נוספת נכניס את האגוזים, קינמון, והסוכר ונערבב עם כף
נחמם תנור מראש 180 מעלות
נשטח בתבנית חצי מהבצק ונשטח לאורך כל התבנית במורה אחידה..
נפזר את התערובת האגוזים שהכנו בקערה
מעל התערובת נשטח את החצי השני של הבצק בצורה אחידה מעל כל התערובת..
לחתוך למעויינים לפני האפייה
ולהכניס לתנור למשך 40 דקות , נוציא מהתנור ונפוך את הסירופ בעוד שהעוגיות חמות…
בהצלחהההה!!!
3 תגובות על “טישפישטי – עוגת סולת מעלפת וקלה”
מה גודל התבנעת
25/35
Like 👍 and I had this 👌