זו עוגה מעולה וטעימה מתאימה לראש השנה ולאירועים מיוחדים
המרכיבים-
3 ביצים
כוס סוכר
קורט מלח
גרידה מלימון
כוס וחצי קמח תופח
1/2 כוס חלב/מים
סוכר וניל
50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
הקרם –
שמנת וחצי מתוקה /צמחית
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב/חלב צמחי לפרווה
ציפוי –
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
50 גרם חמאה/תחליף
כף נס קפה
3 -4 כפות שמנת מתוקה /צמחית
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
אופן ההכנה –
תערובת העוגה –
נקציף במיקסר את הביצים והסוכר.
נוסיף בהדרגה את שאר המרכיבים.
לאחר שנקבל תערובת חלקה נעביר תבנית קפיצית קוטר 24-22
אפייה 180 מעלות חצי שעה או 40 דקות עד שהעוגה יציבה.
לאחר קירור
נקציף את הקרם .
נחלק ל- 2 את העוגה
באמצע נמרח את הקרם.
נבשל עד הגז בסיר קטן את מרכיבי הציפוי עד שהכל נמס ומתאחד.
נוסיף את האגוזים לתוך הציפוי.
נעביר מעל העוגה ונפזר את האגוזים באופן שווה.
נכניס לקירור.