קטגוריות
חגים ראש השנה

איזה רכות – מתכון ללחמניות וניל מעולות

צילום – Dalia Sinay
מתכון ללחמניות משגעות מתוקות בטעם וניל
מאת – Dalia Sinay
המרכיבים – 
הכוס היא כוס 240 אוניברסלית
1 קילו קמח רגיל או קמח לחם
1 אבקת אפיה
1 יחידה של סוכר וניל
1 ביצה
2 כפות שמרים יבשים או שמרית ומשפר
4 כפות סוכר
1 כף מלח
כף – מעט משקה אלכוהולי, ברנדי
20 גרם נטורינה או מרגרינה
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים אולי קצת יותר
אופן ההכנה – 
בקערת מקסר נקציף ביצה ,סוכר, סוכר וניל מרגרינה ושמן יחד
כ – 10 דקות עד שהעיסה לבנה.
אחרי שהקצפנו , נחליף את המקציף לוו לישת בצק.
אל הקערה נוסיף קמח ושמרים ונערבב,
ובסוף נוסיף מים לאט לאט וגם את המלח
עד שכל הקמח הופך לכדור ונפרד מהקערה, הבצק צריך להיות רך .
להתפיח כשעה וחצי ואז ללוש ביד שוב את הבצק כדי להוריד נפח ולהתפיח שוב כחצי שעה.
לכדרר כדורים שווים, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהתפיח רבע שעה.
להבריש עם חלמון ומעט מים וסוכר וניל פעמיים .
לפזר מה שאתם אוהבים ולאפות ב – 170 מעלות .
צילום – Dalia Sinay

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *