![אין תיאור זמין לתמונה.](https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/130302979_10218076086725817_8841409176570763200_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=6k271mWo-RYAX_ySIl3&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=00_AT8XL0J-B-kdalX2Qu907Z8Qrk8h83lSi0F6wrodLd-bwQ&oe=630E0AA4)
עוגת תפוחים איטלקית
מאת – judy palti
המרכיבים:
4 תפוחי עץ ירוקים- סמיט
100 גר’ חמאה מומסת, או חצי כוס שמן
2 ביצים שלמות
כוס ורבע סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה
חצי כוס חלב או חצי כוס מיץ תפוזים
מיץ וגרידה מלימון אחד
1 כפית קינמון
יש להשתמש בכוס אוניברסאלית (240 מ”ל נוזלים) כמידה .
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות טורבו.
לשמן ולקמח תבנית בינונית.
לקלף את התפוחים, לחתוך לרבעים ולפרוס לפרוסות דקות.
להוסיף לתפוחים את הקינמון, מיץ וגרידת הלימון לוערבב.
להכנת העוגה , לערבב את שאר המרכיבים בקערה .
התערובת צריכה להיות סמיכה ונוזלית.
להעביר מחצית מהתערובת לתבנית.
מעל מחצית התערובת לפזר את התפוחים.
לשפוך את יתרת התערובת בתנועות סיבוביות מעל התפוחים .
לאפות כ- 30-40 דקות עד הזהבה קלה.
כשהעוגה מתקררת , ניתן לפזר עליה אבקת סוכר.