זהו מאכל מהמטבח המרוקאי המסורתי.
פסטל ממולא בשר.
כמעט בכל מטבח ישנה הלביבה הזו וכל עדה עושה אותה קצת אחרת.
מכיסנים אותה בחגים פסח וראש השנה וגם בכל הזדמנות כי היא טעימה בטירוף.
המתכון מאת – רחל דהן
תודה על מתכון מושלם !
המרכיבים –
למעטפת:
5 תפוחי אדמה
2-3 קמח מצה /פירורי לחם
2 כפות קמח תפוחי אדמה
אבקת מרק עוף
כוסברה קצוצה ותבלינים
ההכנה – המעטפת
תפוחי אדמה מבשלים במים לריכוך.
מסננים את המים, מקלפים ומוסיפים לתפוחי האדמה, מלח, פלפל שחור, כורכום, כוסברה קצוצה דק (לא חובה) מעט קמח מצות, או קמח תפוחי אדמה, או קורנפלור ואבקת מרק עוף.
בוחשים היטב לקבלת תערובת די יציבה.
מכניסה למקרר לשעה, אפשר לילה קודם.
למלית בשר:
כחצי קילו נתח בשר בקר מכל סוג – צלעות צאוור, אונטריב
בצל
מלח פלפל
תבלינים – בהרט ,כורכום,כמון
ההכנה – של המילוי בשר
אני משתמשת בבשר עגל רך, אבל כל שריר בקר יתאים.
מרתיחה את הבשר במים , שוטפת היטב ומבשלת שוב עם מעט שמן, עלי דפנה, פלפל אנגלי, כורכום ומלח, עד שהבשר מתרכך, מצננת בצד.
מטגנת בצל להזהבה, מוסיפה לבשר וטוחנת במטחנת בשר ביחד, לא בבלנדר.
מתבלת במלח ופלפל שחור ותבלינים מה שרוצים.
מכניסה למקרר לשעה, אפשר יום קודם, אפילו כמה ימים מראש.
אופן ההכנה של הקציצות:
לוקחת גוש תפוחי אדמה, בערך בגודל כדור פינג פונג.
כמו בקובה משטחת בכף היד, שמה במרכז מלית בשר, סוגרת היטב יוצרת כדור ופוחסת במרכז.
מסדרים במגש על נייר אפייה.
מכניסים שוב למקרר עטוף בניילון נצמד.
השמירה במקרר, עוזרת לשמור על צורה בטיגון, ככול ששוהים זמן רב יותר במקרר, ככה ישמרו על צורה בטיגון.
ממש כחצי שעה עד שעה לפני ההגשה, מטגנים ואוכלים חם.
את הפסטלים מוציאים מהמקרר, טובלים בקמח וביצה ומטגנים בשמן חם עד להזהבה יפה.
מתחסל מיד.
אם נשאר, ניתן לשמור במקרר ולחמם בתנור.
הפסטל אומנם כשר לפסח , אבל אפשר להכין כל השנה רק לשנות במרכיבים ובמקום קמח תפוחי אדמה לשים קמח רגיל.
בתאבון!!!
תגובה אחת על “פסטלים מרוקאים נדירים לחגים – שווה את כל ההשקעה”
רצפטים נפלאים. הכל נראה נפלא.
אני אלרגית לקורנפלור, במה אני יכולה להחליף אותו. גם הקורנפלור וגם הפודינג יש בהם קמח תירס.