פאי שוקולד
המתכון מאת – דנה נגר
פאי שוקולד תבנית – קוטר 20
המרכיבים-
מצרכים לבצק:
100 גר׳ חמאה/מחמאה
כוס וחצי קמח
קורט מלח
1 ביצה
2 כפות אבקת סוכר
מצרכים למלית:
100 גר׳ שוקולד מריר
100 גר׳ שמנת מתוקה/פרווה
2 כפות א.סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה
גנאש לציפוי הפאי:
80 גר׳ שוקולד חלב/מריר
60 גר׳ שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לערבב היטב את החומרים לבצק עד לגיבוש ולשמור בקירור.
לרדד את הבצק לקוטר הרצוי ולהניח על התבנית,לקמח מעט את התבנית לפני.
לעשות חורים בבצק בעזרת מזלג ולשמור בהקפאה כחצי שעה,
לאפות את התחתית לבד,עד להזהבה-כ15 דק׳ בחום 180 מעלות,
להכנת המלית-
להמיס את כל המצרכים יחד במיקרוגל,חוץ מהביצה,
לערבב הכל למרקם סמיך מעט ואחיד,להוסיף את הביצה לערבב וליצוק מעל התחתית,
לאפות יחד כ12-15 דק׳ בחום 180 מעלות.
ציפוי הפאי-
להמיס שמנת ושוקולד יחד וליצוק מעל הפאי,
ניתן לקשט עם אגוזי לוז קצוצים או כל מה שבה בדימיון
בהצלחה