מרק אשה רשתה/מהמטבח הפרסי
היום הכנתי את מרק המרקים
זה המרק שנתנו לו את הכי הרבה מחמאות!
עזבו טעים,מרק כזה בריא מלא מלא קטניות והמון ירק.
אני הכנתי את המרק לפי הדרישות אצלי בבית
המתכון מוגש מאת – אורלי משיח
המרכיבים-
שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
כוס גרגירי חומוס שהושרה כל הלילה
שליש כוס לוביה שחורה שהושרתה לילה
שליש כוס עדשים ירוקות שהושרו שעה
ואני הוספתי שליש כוס מש מושרה
צרור פטרוזיליה
כמה עלי כרפס
צרור כוסברה
צרור שמיר
מלח
פלפל שחור
כורכום
לימון פרסי שחור 1 יחי לא לוותר!זה נותן את כל הטעם
שליש חבילה איטריות ביצים עבות
אופן ההכנה-
לקצוץ את כל הירק.
בסיר גדול ורחב לטגן בצל ושום עד הזהבה.
להוסיף תבלינים,את הלימון הפרסי וקיטניות לטגן אותם מעט.
לצקת מים רותחים ולבשל עד שהקיטניות רכות.
להוסיף את הירק,ואיטריות הביצים.
עוד כחמש דקות בישול,עד שהאיטריות מתרככות
לתקן טעמים מלח פלפל והמרק מוכן.
בעדה הפרסית מטגנים בצל ומוסיפים על המרק בהגשה אצלי בבית הם בדיאטה
בתאבון
7 תגובות על “מרק המרקים – עשיר עם המון קטניות -מהמטבח הפרסי”
מה זה לימון שחור?
נשמע מצויין, בטוח שאנסה
נקרא נהדר
אצלנו הכוונה בעלי. מטגנים בצל עם נענע יבשה. וגם שום מטוגן. לרוב מבשלים את אש הרשתה בשמחות כגון שלילד צמחה שן .
יקרים שלי
לקחו את המרק חרירה(משי) והעבורו אותו הסבה קולינרית על ידי הוספת שמיר ולימון פרסי להיות מרק פרסי
המסקנה הנלמדת שהמרקים הללו הם מרקים שהמוסלמים בשלוש במיוחד לשבירת הצום הרמדאן במרוקו ובפרס ייתכן שישנם וראיות נוספות שנגלה ,עתיד
בנתיים חג שמח
וחורף בריא לכולנו
אלי בן שושן
נראה ונשמע מעולה ינוסה בקרוב תודה♡
יש הרבה שינויים במתכון הזה שלא מועיל למתכון!
מצטערת אם אני הורסת אבל לא מקורי,sorry