קובה דלעת
מאת – דליה דדון
המרכיבים –
לקובה:
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול
מלח פלפל שחור
חצי קילו סולת
למרק:
בצל גדול
1 דלעת
2 גזרים
1 קישוא
עלי סלרי
רסק עגבניות
לתיבול:
פלפל שחור
מלח
כף מרק עוף
כפית סוכר
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה –
במחבת לטגן את הבשר הטחון עם הבצל ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם , להניח בצד לקירור.
לבצק הקובה לקחת את הסולת ולשים מים וחצי כפית מלח עד שמתקבל בצק רך ונעים.
למרק:
לטגן בצל גדול להוסיף את הדלעת הגזר והקישוא , כף רסק עגבניות וגם את העלים של הסלרי.
לכסות במים ולתבל .
לבשל כחצי שעה ואז להוסיף את הקובות לעוד חצי שעה.
להוסיף לימון לפי הטעם ולתקן תיבול אם צריך , בתאבון !!!