מריטוצ’י הן סופגניות איטלקיות ממולאות בקרם קצפת
קינוח מאוד מוכר באיטליה,
תחליף לסופגנייה מטוגנת כי אופים אותה .
הכינה – Alik Mila Strigunov
אפשר גם לטגן
המרכיבים-
חצי קילו קמח (לחם עדיף)
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
200 מ”ל חלב (3/4 כוס)/מים לפרווה
2 כפות דבש או מייפל או סילאן
ביצה
2 חלמונים
100 גרם חמאה/מרגרינה לפרווה
חצי כפית מלח
לקרם קצפת –
500 מ”ל שמנת מתוקה (אפשר שמנת אחת וחבילה של מסקרפונה לקרם עשיר יותר כמו באיטליה)
אפשר שמנת פרווה
אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר נערבב את כל המרכיבים היבשים. נוסיף ביצים, דבש וחלב ונמשיך בלישה כ 5 דקות. נוסיף קוביות חמאה ומלח ונמשיך ללוש עוד כ- 5 דקות .
נעביר את הבצק שהתקבל לקערה משומנת ונתפיח את הבצק עד שעה וחצי .
נחלק לכדורים – 50 גרם לכל כדור. נגלגל לכדורים קצת בצורת אליפסה.
,נניח על נייר אפייה, נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח שוב כשעה . לאפיה-
של המריטוצי- נבריש ביצה ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות בערך20-30 דקות.
אם מטגנים- נחמם שמן ל170 מעלות טמפרטורה בינונית לא גבוהה.
נטגן מכל צד ונוציא על נייר סופג.
אפשר להבריש בסירופ סוכר .
בסירופ סוכר.
הקרם –
להקציף שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב. להעביר לשקית זילוף. חותכים את המריטוצ’י במרכז חצי חיתוך.
ממלאים בקרם ומיישרים עם סכים.
בוזקים אבקת סוכר .