קטגוריות
הבלוג של יובל

סופגניות – המתכון הקלאסי -קל וטעים

 

pixabay

 

סופגניות מתכון קלאסי וטעים

מתכוננים לחנוכה ומכינים סופגניות

בצק שמרים עשיר מטוגן וטעים עם מלית ריבה אדומה

אחד התענוגות של החיים

מרכיבים – סופגניות בצק מהמם

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

כפית ת.וניל

120 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן

חצי כוס סוכר

1/4 כפית מלח

2 כפות ברנדי/ערק

3 ביצים

בערך כוס ורבע או יותר חלב/מים

מילוי- ריבה אדומה

ואבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה –

נכניס לקערת המיקסר את קמח מנופה ואז לתוכו נערבב את כל המרכיבים ונתחיל בלישה איטית את הנוזלים נוסיף בהדרגה.

נלוש בערך 10 דקות עד שהבצק נעשה רך וגמיש.

נכסה את הקערה להתפחה של שעה.

נרדד בצק לעובי 2 ס”מ בערך ובעזרת קורצן או כוס נחתוך לכדורים.

את הכדור נעגל לכדור חלק ונשים על ניר אפייה גזור  לקוביות.

נתפיח חצי שעה.

נחמם שמן ,

טיפים לטיגון-

טמפרטורת הטיגון האידיאלית היא 170-160 מעלות.

 אם אין לכם מדחום, הכניסו לתוך השמן החם כף עץ. כשטמפרטורת השמן נכונה, אמורות להופיע סביב הכף בועות קטנות.

לאחר שנקרר היטב את הסופגניות נזריק לתוכן ריבה ואבקת סוכר מעל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *