ביום חורפי זה הדבר – סינבון מושלם מתכון מקורי
סינבון מושלם כמעט כמו המקורי!
מתכון מאת – Keren Stol
המרכיבים –
לבצק:
500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ”ל חלב- כוס חד פעמית רגילה
80 גרם סוכר (½ כוס – 6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון
לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת או שמנת חמוצה
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
בסיר או במיקרו מחממים קצת את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח,
ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
מקררים שלא יהיה חם, לפושר.
מוסיפים את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק לח יחסית. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים,
מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס”מ על 30 ס”מ.
מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
מגלגלים כל מלבן לרולדה,
וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים , כל שבלול תמדדו בעובי של 3 אצבעות ככה יצא כולם אותו גודל.
מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת.
חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי,
מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות.
מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה. מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.
בהצלחה !!