קטגוריות
Uncategorized

מתכון לניוקי

 

 

תרצה פינקוס

ניוקי שמכינים בבית זה הכי טעים שיש

המרכיבים-

חצי ק”ג תפוחי אדמה – מסוג באטר או גורמה

מלח גס אריזה

100 גר’ קמח פסטה

חלמון ביצה

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה –

נרפד תבנית של התנור במלח גס.

נשטוף את תפוחי האדמה ונניח על המלח

נאפה כשעה בתנור עד שהם מתרככים.

נקרר ונוציא את התוכן.

נרסק בעזרת מרסק ידני את תפוחי האדמה למחית חלקה ללא גושים.

נוסיף חלמון ואז את הקמח בהדרגה עד שהבצק מתאחד לבצק רך ולא דביק.

נחלק לרצועות ונגלגל לנחשים.

נחתוך פרוסות קטנות ונגלגל בקמח פסטה.

נבשל במים עם קצת מלח עד שהם צפים.

נסנן.

את הרוטב להכין לפני

כל רוטב מתאים-

רוטב פטריות –

בצל קצוץ

סלסלה של פטריות פרוסות

שום קטן כתוש

20 גר’ חמאה

שמנת מתוקה

קצת חלב

אגוז מוסקט מעט

מלח

פלפל

אופן הכנה –

נטגן בצל בחמאה ונוסיף גם את השום.

נוסיף פטריות ונטגן גם.

נוסיף שמנת וקצת חלב.

תבלינים.

ואז נוסיף ניוקי מוכנים.

נגיש עם פרמז’ן

מעט אורגנו יבש

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *