זלביה הסופגניות של התימנים- מתכון אסלי וטעים – מאת דינה ברוך
מרכיבים-
ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות קצח (לא חובה )
4 כוסות מים פושרים.
כף ערק
רבע כוס שמן
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה-
בקערית להתסיס את השמרים עם כוס מים והסוכר 5 דק.
בקערת המיקסר להכניס את הקמח, הקצח הערק ושלוש כוסות מים וללוש עד שכל הבצק יתאחד להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבב היטב להוסיף רבע כוס שמן
ללוש 10 דק.
לתת לתפיחה ראשונה שעה להוציא אויר ולתת שוב לתפוח כשעה .
להרטיב את הידים לקרוץ מעט מהבצק לפתוח מעט ולטגן בשמן עמוק בלהבה נמוכה להפוך משני הכיוונים עד הזהבה.